Държавата се разплати с работниците от ВМЗ-Сопот

От приключена оръжейна сделка са били осигурени млн. лв., от които ще се платят всички дължими възнаграждения към 3100-те работници

104 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Правителството вече е превело 4 млн. лв., от които ще се платят всички дължими възнаграждения към 3100-те работници на ВМЗ-Сопот. Това каза премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерски съвет. Той обясни, че парите са били осигурени благодарение на приключена оръжейна сделка.

С преведената сума ще се покрият всички дължими заплати за октомври, ноември и декември, включително и тази, която имат да вземат от понеделник.

Преди пресконференцията Борисов се срещна с председателите на двата основни синдиката. Подобна проява е насрочена и за вторник, когато ще се обсъдят нови мерки за оздравяване на предприятието.

Борисов обяви, че е изгубил доверието си в изпълнителния директор на ВМЗ Иван Стоенчев. "Не може цял месец аз да се занимавам с тази тема, което не е моя работа. Миналата година преведохме 6 млн. лв. за заплати, а преди празниците - още един", каза премиерът.

Подкрепи Economic.bg