ЕVN спира тока на "Чугунолеене-Първомай"

Причината са натрупани сметки от 346 хил. лв.

Автор: Силвия Георгиева

Електроразпределителното дружество на Югоизточна България - австрийското ЕVN ще започне да ограничава подаването на електроенергия към "Чугунолеене-Първомай" АД, съобщиха от австрийското дружество.

Причината за спирането на тока на обекти на "Чугунолеене" е, че компанията е натрупала сметки за електричество за общо 346 хил. лв. По-голямата част от тази сума - над 294 хил. лв., са просрочени стари задължения за периода април-юни 2013 г. Въпреки преките загуби, които търпи от несъбрания дълг, EVN България продължи да търси начини за уреждане на дължимите суми, но предприетите действия и проведените разговори не доведоха до конкретен резултат.

Неплащането на консумираната електроенергия е в ущърб на всички коректни клиенти на EVN България. При неизплащане на пълния размер на дължимата сума до 10 ч. на 10 юли 2013 г. EVN България ще е принудена да ограничи електроснабдяването на "Чугунолеене-Първомай", казват от австрийската компания. ЕVN България няма да преустанови изцяло електрозахранването, а ще следва установен график, който предвижда ограничаване в периода от 14 до 16 ч. на 10 и 11 юли 2013 г.

За тези свои действия EVN България е информирала ръководството на "Чугунолеене-Първомай" АД. EVN България изразява своята готовност за постигане на договорености с чугунолеярния завод за решаване на въпроса с натрупаните задължения за потребена електроенергия.

Коментари: 0