Единствено Кристиан Кръстев не е назначавал хора в РВД

Служебният транспортен министър е запазил структурата и броят на заетите в държавното предприятие

Автор: Силвия Георгиева

През близо 24-те години на прехода от социализъм към демокрация и пазарна икономика в България, единственият министър на транспорта, който не е назначавал хора и не е правил промени в в структурата и управлението на Държавно предприятие "Ръководство на въздушното движение" (ДП РВД) е служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев.

Това коментираха за Economic.bg хора близки до управлението на държавата през годините на прехода. По време на краткото управление на служебния кабинет на Марин Райков в държавното предприятие, което осигурява непрекъснато обслужване на въздушното движение във въздушното пространство над територията на България, съставът и структурата на мениджмънта и служителите е останала непокътната. Не са поставяни на ръководни и оперативни постове близки до министъра или обкръжението му хора, което е прецедент, твърдят източниците ни.

В края на март 2013 г. приходите на РВД 29.9 млн. лв., което е минимален ръст от 0.41% спрямо съпоставимия период за първото тримесечие на миналата година. Загубата на предприятието е 4.92 млн. лв., в края на март 2012 г. отрицателният резултат беше 4.94 млн. лв.

Коментари: 0