Експерти ще пишат стратегията за развитие на туризма до 2020 г.

Асен Василев е категоричен, че това е един най-важните сектори в българската икономика

104 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Експерти от бранша заедно с представители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) ще пишат дългосрочната стратегията за развитие на българския туризъм за периода 2014-2020 г.

Решението е било взето след среща на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев с 16 представители на туристическия бранш - хотелиери, ресторантьори, туроператори, инвеститори и туристически организации. Всички са се обединили около тезата, че стратегията е една от важните стъпки за бъдещо развитие на отрасъла, съобщиха от МИЕТ.

Друга важна мярка за развитие на бранша е и приемането на наредбите към наскоро одобрения Закон за туризма. Управляващите и представителите на сектора са се договорили и за създаването на медийно звено към работната група по маркетинг и реклама към Националния съвет по туризма. Целта на тази промяна е да бъде улеснена комуникацията между бранша и потребителите на туристически услуги.

"Туризмът е сред най-важните сектори в българската икономика, който дори и в периода на криза бележи траен ръст и създава работни места", коментира Асен Василев. По думи му трябва да се използват предимствата на страната като туристическа дестинация, за да продължаваме да привличаме туристи.

Подкрепи Economic.bg