Фериботите в Гърция няма да се движат за пети пореден ден

Стачка оставя десетки гръцки острови без връзка със света

280 ~ 1 мин. четене

Служителите в гръцките фериботи удължиха стачката си до вторник, съобщиха от профсъюза на работниците в морския транспорт на страната.

Протестите на служителите започна на 31 януари, а действията им откъснаха десетки острови от континенталната част на Гърция.

За гражданите и бизнеса това е голямо неудобство, тъй като фериботите са единственият начин да се достигне до неголемите гръцки острови, на които няма летища. Стачкуващите обаче настояват да получат гаранции, че работните места в сферата на пътническите превози ще бъдат запазени.

Гръцките медии съобщават, че властите разглеждат възможността да прибегнат до извънредни мерки, за да се възстанови нормалното движение на фериботите.

Фермерите също за кратко прекъснаха движението на основните магистрали в последната вълна на протести срещу бюджетните съкращения и трудовите реформи, които са нужни, за да се задоволят изискванията на международните кредитори. Междувременно най-големият синдикат в страната свика обща 24-часова стачка за 20 февруари.

Подкрепи Economic.bg