"Филип морис България" с нов генерален мениджър

Даниел Елфен поема позицията от Никитас Теофилопулос

Даниел Елфен е новият Генерален мениджър на "Филип Морис България" ЕООД, съобщиха от компанията. Той поема позицията от Никитас Теофилопулос, който наскоро бе назначен за Управляващ директор на дъщерната компания на Филип Морис в Гърция – Папастратос.

Даниел Елфен започва работа във "Филип Морис Интернешънъл" през 2004 г. в екипа по „Планиране и Бизнес развитие“.  Кариерата му в компанията минава последователно през  ръководството на отдел „Финанси, планиране и бизнес развитие“ в дъщерното дружество на ФМИ в Швейцария, позицията на Финансов директор за Испания и от 2010 г. ръкодството на дейността на "Филип Морис Интернешънъл" в Андора, където утвърждава портфолиото и цялостното  търговското представяне на компанията.

Даниел Елфен е на 37 години, с швейцарско гражданство. Той завършва Мениджмънт във факултета по „Бизнес и Икономика“ на Унивеститета в Лозана, Швейцария, а след това  и магистърска степен по Бизнес Администрация от университета INSEAD във Франция. Преди да се присъедини към Филип Морис Интернешънъл Даниел е заемал позицията на старши консултант в компанията Артър Андерсън Бизнес Консултинг.

Пазарният дял на Филип Морис България достига над 17%.

Коментари: 0