"ГЕРБ да обмислят вот на недоверие към себе си"

Ангел Найденов, министър на отбраната

Цитат на деня:

96 ~ 2 мин. четене

"ГЕРБ, като мислят по темите за вот на недоверие, да мислят по темата за вот на недоверие към себе си, за състоянието на армията и отбраната в период от 4 години", заяви министърът на отбраната Ангел Найденов днес след пропадналото заседание на парламента поради липса на кворум.

Министърът смята, че е хубаво да се даде отговор на някои въпрос сред които защо армията е в настоящото незавидно състояние. „Хубаво е хората, които дават пресконференции, внимателно да гледат какво се случва, предлага и очаква. Хубаво е да се дадат отговорите за състоянието на техниката, защо българската армия е в това незавидно състояние. Хубаво е да се дава отговор защо 4 години всички тези, които бяха вчера на пресконференцията, не направиха нищо, за да реализират като цяло поне един проект в рамките на своите т.нар. инвестиционни намерения. 4 години управляваха, правеха намерения, градяха програми, за да се окажем днес в състоянието, в което се намираме”, заяви още той.

„Решаваме проблема с акумулаторите с пренасочване на средства и с търсене на допълнителни възможности за финансиране на програмите за поддържане на въоръжението и на военната техника. Смеем да мислим за реализация на част от малки модернизационни проекти в рамките на 2014 г. Преди да стигнем до отговорите на въпроси, свързани с бъдещето, е хубаво да се намерят хората, които трябва да отговорят за миналото. Това са хора, които вчера правиха пресконференция и които вместо да търсят отговорите на големите въпроси, свързани с военната сигурност на страната, тръгнаха в посоката на коментар по структурните промени в Министерството на отбраната”, добави Ангел Найденов.

Подкрепи Economic.bg