ГЕРБ няма да намалява броя на общините

Намерението било грешно интерпретирано, обясни Цецка Цачева

ГЕРБ няма да намалява броя на общините
220 ~ 1 мин. четене

ГЕРБ няма да предприема стъпки към намаляване броя на общините в България, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева в ефира на БНТ. Според нея, появилата се информация за подобни намерения е плод на неправилно интерпретиране от страна на медиите.

Бившият председател на Народното събрание изтъкна, че има необходимост от административна реформа, тъй като има много дублиращи се дейности от различни структури, но тя няма да включва промяна в административното деление. „Такава реформа не може да се случи за един ден, а трябват задълбочени анализи“, допълни тя.

Юристът потвърди заявката за сливане на Агенция „Митници“ и Национална агенция по приходите. По думите на Цачева, това би повишило ефективността на службите и би помогнало за ограничаване на контрабандата.

Тя подкрепи тезата на лидера на партията Бойко Борисов, че е необходимо изтеглянето на нов външен дълг, за да се осигури изпълнението на бюджета. Цецка Цачева бе категорична, че той ще е новият премиер на страната, ако ГЕРБ спечели изборите.

Коментари: 0