"Газпром" остава вариант за спонсор на "Левски"

Сините се надяват да продължат и работата си с "Мобилтел"

Тодор Батков:

Снимка: БГНЕС

224 ~ 2 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Вариантът руският енергиен концерн "Газпром" да спонсорира ФК "Левски" не е отпаднал. Това стана ясно от думите на собственика на тима Тодор Батков, цитиран от в. „Стандарт“.  

В събота той присъства на учредителното събрание на тръста "Синя България" - събитието, на което дойдоха запалянковци от цялата страна, продължи 4 часа. Причината бяха въпроси и спорове около устава, членството и др. Изданието пояснява, че Батков е останал на срещата докрай.

"Подкрепям тази идея. Трябва да се възползваме от опита на държави като Англия. Няма проблем да им предоставя и акции. Когато има успехи, всички се радват, когато нещата не вървят - виновен е президентът. Това е кръст, който нося, след като съм начело на най-популярния отбор", призна адвокатът.  От думите му става ясно, че газовият гигант би бил навременен спонсор за „Левски“: "Имаме нужда от помощ за школата. Иначе се справям. Няма да имаме проблеми с лиценза. Всичко е изчистено“.

Шефът на „Левски“ не скри, че разчита и на досегашния спонсор „Мобилтел“. „Надявам се, че "М-тел" ще проявят здрав разум. Те твърдят, че "Левски" ще продължи да им бъде приоритет. С „Литекс“ са подписали вследствие на корпоративна сделка. Някои компании поставят такива условия“, казва Тодор Батков.  „За "Газпром" не искам да говоря. Прекалено много "доброжелатели" имаме. В публични и частни изяви те опитват да привлекат руснаците на своя страна. Предлагат се неща, които са немислими. Няма да им се получи. Ще говорим, когато има нещо конкретно", обясни Батков.  

Той обяви също така, че не се сърди на Боби Михайлов за признанието, че е „отървал ЦСКА“ на няколко пъти. "Може на някои да не се харесва, но аз одобрявам това. Това е основният ни конкурент от 65 години насам и е хубаво, че го има. Моите уважения към проекта „Лудогорец“, но трябва да минат поне 10 години, за да стигнат нивото, което има „Левски“ в сърцата на хората", обобщи позицията си Тодор Батков.

Припомняме, че за спонсорство на „Газпром“ се заговори в края на 2012 г. по време на преговорите за "Южен поток". Премиерът по това време - Бойко Борисов, изрази надежда руският държавен концерн да спонсорира „Левски“, както вече помага на руския Зенит Санкт-Петербург, германския Шалке и сръбския Цървена звезда. 

Подкрепи Economic.bg