Google Maps Navigation е налична в България

Приложението осигурява постоянна гласова навигация при шофиране

252 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

От днес Google Maps Navigation (Beta) е налична в България. Приложението е разработено за Android 2.2 (или по-нова версия) и iOS 5.1 (или по-нова версия). Това според компанията е следващата си стъпка в развитието на Google Maps за мобилни устройства.

Системата е интернет свързана навигация или "satnav". Тя осигурява постоянна гласова навигация при шофиране, което дава възможност на потребителите да търсят определена локация, чрез гласови команди.

Google Maps Navigation (Beta) използва мобилния интернет през телефона, за да предостави най-новите карти и маршрути за шофиране, посредством безплатно приложение. Навигационната програма на Google се актуализира на регулярно с най-новите данни от Google Maps, което означава, че не е нужно потребителите да закупуват подобрения на картите или ръчно да ги актуализират през устройствата си.

В допълнение към опцията за търсене на конкретен адрес, Navigation дава възможност и за търсене на дадено място по търговско наименование. Можете просто да кажете "София" или "Летище София" и Google навигацията ще ви упъти към желаното място. Navigation Beta има множество опции, включително намирането на допълнителни места по пътя като бензиностанции, ресторанти и паркинги.

Google Maps Navigation за мобилни устройства е поредният продукт на Google, който става достъпен у нас, след обявяването на Street View за България. Най-новата версия на приложението може да бъде изтеглено от Google Play или App Store.

Подкрепи Economic.bg