Google представи нов органайзер

Keep ще се опита да промени трационните възгледи за дигитален органайзер

3926 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

След като през изминалата седмица обяви закриването на една от най-популярните си услуги – Reader, американската технологична корпорация Google Inc. реши да изненада потребителите си с ново приложение. Google Keep ще се опита да промени идеята за дигитален органайзер, водене на бележки и запазване на интересно цифрово съдържание.

Keep ще предоставя възможност за онлайн съхранение на бележки. Услугата е своеобразно продължение на пилотния проект на Google от далечната 2006 г. - Notebook, който компанията замрази пет години по-късно.

Новото приложение ще се конкурира с популярното Evernote. То може да се използва чрез интернет браузър или от смартфони и таблети с операционна система Android 4.0 или по-нова.

Основната функция на Google Keep е воденето на бележки. Потребителят може да си направи най-различни списъци със задачи, като може добавя към тях снимки и други. Има възможност за водене и на гласови бележки. Освен това потребителят може да диктува на Keep, който ще превръща изговореното в текст. Функцията все още не е налична на български език.

Според Google, приложението ще улесни хората, които редовно си оставят бележки, но ги губят, както и тези, които обичат да си записват интересни мисли или да си водят записки. Всичко се синхронизира автоматично с Google Drive акаунта на потребителя.

Освен приложението за Android, бележките могат да се създават и редактират директно от Google Drive. Услугата достъпна безплатно на платформата Google Play.

Подкрепи Economic.bg