Google шпионирал англичаните

По време на заснемането са били и сканирани безжични мрежи, а след това от тях е взета цялата информация с цел по-нататъшна продажба на рекламни компании

Най-голямата търсачка в интернет "Гугъл" призна, че събира информация от персоналните компютри на хората във Великобритания, посредством паролите от безжичните мрежи.

Информацията е събирана благодарение на автомобилите, които снемали изображения по улиците по проекта "Стрийт Вю", съобщава "Дейли мейл", цитирани от Стандарт Нюз.

По време на заснемането са били и сканирани безжични мрежи, а след това от тях е взета цялата информация, например от електронната поща, за да се съставят характеристики на потребителите с цел по-нататъшна продажба на рекламни компании.

"Гугъл" първоначално отхвърли това твърдение като невярно, но в последствие призна, че това действително се  е правило, но "погрешка". В крайна сметка се установи, че световната търсачка №1 умишлено е инсталирала програми за събиране на информация в автомобилите, за да получи данни за интернет потребителите.

Коментари: 0