Гриша Ганчев заел офисите на Цветан Василев

Според запознати той се опитвал да овладее структурите на банкера

Гриша Ганчев заел офисите на Цветан Василев

Снимка: Архив БГНЕС

4037 ~ 1 мин. четене

Гриша Ганчев се е настанил в офиса на Цветан Василев на 12-я етаж в сградата на бул. "Цар Борис" 159. Това съобщава днес в. "Труд", като се позовава на свои източници. Според информация на служители от същата сграда Ганчев привиквал директорите, управителите и собствениците на фирмите от обкръжението на Василев с предложението да му предадат управлението или да му прехвърлят фирмите, използвайки суматохата около последното развитие на събитията.

Бизнесменът от Ловеч се целел в някои от по-атрактивните активи на структурата на Василев - като групата "Петрол". Преди няколко месеца Ганчев беше избран за член на управителния съвет на "Петрол" АД и вече е започнал да променя седалищата и адресите на управление на дъщерните дружества на "Петрол" от Варна и София в гр. Ловеч. Например на 3 юли в търговския регистър е вписана промяна на седалището на "Варна Сторидж" ЕООД от морския град в Ловеч, като адресът на фирмата е в хотел "Ловеч", който е собственост на Ганчев.

Според запознати с делата на Гриша Ганчев следващата му цел била да придобие всички дялове в "Литекс Моторс", което дружество осъществява съвместния му бизнес с Василев, свързан с производството на автомобилите "Грейт уол".Подкрепи Economic.bg