Heineken увеличи участието си в Загорка

Холандската компания вече контролира близо 99% от дружеството

Heineken увеличи участието си в Загорка
236 ~ 1 мин. четене

Heineken е увеличила дяловото си участие в „Загорка” АД, придобивайки миноритарния дял на Coca-Cola HBC, съобщиха от българката компания. По този начин холандският пивоварен гигант вече притежава 98,86% от акциите на „Загорка” АД.

Сделката подлежи на одобрение от регулаторните органи в България и се очаква да стане факт през четвъртото тримесечие на 2014 г.

„По време на 20-годишното сътрудничество между Hеинекен и Coca-Cola HBC, Загорка успя да се превърне във водещ пивовар в страната. За последните седем години Компанията е лидер на българския пазар на бира по приходи от продажби и има приблизително 29% пазарен дял в обем за изминалата година”, посочват от дружеството. Освен Загорка, в портфолиото на компанията влиза най-голямата марка в страната - Ариана, както чуждите Heineken и Desperados.

 „За нас има голям символизъм в това, че придобиването на дела на Coca-Cola HBC в нашата компания от Heineken, се случва в навечерието на 20-тата годишнина от присъединяването на към глобалното семейство на Heineken. Имахме успешно и градивно сътрудничество с Coca-Cola HBC. Благодарни сме на акционерите си за възможностите, които успяхме да реализираме на българския пазар през последните 20 години. В същото време, сме положително настроени към следващата стъпка в нашето развитие. Това още веднъж потвърждава дългосрочния ангажимент на Heineken да продължи да инвестира в Загорка и да движи бъдещия растеж на бизнеса си в България чрез портфолио от водещи местни и международни премиум марки, както и вдъхновяващи иновации“, коментира Изпълнителният директор на компанията, Николай Младенов

Коментари: 0