Иван Костов: Нацията загива

Най-големите рискове са в социалния сектор, в политическия и по отношение на националните рискове, смята бившият лидер на ДСБ

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

"И абсолютната, и относителната бедност е много висока. Първо, хората имат най-ниското потребление, качество и стандарт на живота в сравнение с останалите европейци и второ, сме сред водещите страни по неравенство, тоест относителното усещане за бедност е много силно. Причината за това е, че нацията загива". Това заяви Иван Костов от ДСБ, цитиран от БНР.

Според него най-големите рискове са в социалния сектор, в политическия и по отношение на националните рискове, "които за радост на всички намаляха, особено след овладяването на незаконното пресичане на границата от огромна маса нелегални имигранти". Костов добави още, че българите са най-бедни в Европа и причина за това е, че "демографски сме едни от най-лошо стоящите".

"Вземането на нов дълг от правителството в началото на годината е нормално", подчерта Костов. "Последното нещо, от което трябва да се протесняват хората, е че България ще натрупа дългове, които няма да може да плаща. В момента твърд риск няма. Въпросът е за какво ще се взимат и какво ще се прави с тези дългове", добави още той.

Коментари: 0