Изабела Якоб е новият директор на „Фронтекс“

Българското дружество получи 6.5 млн. евро допълнителен капитал

488 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Компанията за събиране на вземания "Фронтекс Интернешънъл" ЕАД има нов изпълнителен директор в България. Това е Изабела Якоб, съобщиха от дъщерното дружество на холандската "Фронтекс Интернешънъл Б.В.". След скорошна транзакция българското дружество получи 6.5 млн. евро под формата на капитал, който ще бъде използван за придобиване на просрочени вземания от банки, телекоми и компании за комунални услуги.

Изабела Якоб има богат опит в областта на придобиването и управлението на вземания. Работи повече от 6 години като изпълнителен директор и член на борда на директорите на румънската KRUK International, която е част от групата KRUK SA - една от най-големите компании на пазара на изкупуване и управление на вземания в Централна и Източна Европа.

Преди да се насочи към изкупуването и управлението на вземания, Изабела Якоб работи над 12 години в три международни банкови институции, натрупвайки опит в областта на управление на риска, корпоративни анализи, банкиране на дребно, разработване на продукти, маркетинг и банкови гаранции.

Била е директор на отдел "Корпоративни анализи" в Banca Tiriac, директор "Продажби и управление на кредитирането" в Piraeus Bank и вицепрезидент "Потребителски кредити и индивидуално банкиране" във Finansbank. Владее английски, френски, руски и румънски език.

Коментари: 0