Изграждат навигационна система за корабите в Русе

В града се развиват изключително важи проекти в сферата на транспорта и на инфраструктурата, посочи министър Ивайло Московски

116 ~ 1 мин. четене

В момента в Русе се провежда процедура за изграждането на център в проекта „Речна информационна система”, която ще обслужва корабоплаването и навигацията по цялото протежение на река Дунав в българската част. Русе е с изключително важни проекти в сферата на транспорта и на инфраструктурата. Това заяви транспортният министър Ивайло Московски пред ТВ7.

По думите му това е изключително полезен проект, много важен за корабоплаването.

Предвидено е в града да се изгради и интермодален терминал. Проектът в момента е във фаза на проектиране със стойност над 6 милиона евро.

Меморандумът, който подписахме вчера с колегата от Румъния, е поредната стъпка по сътрудничеството по всички проекти и стратегии, свързани с река Дунав, посочи Московски.

Според него работейки заедно с румънците, имаме много по-голям шанс да получим и финансиране и подкрепа от останалите членове на Европейския съюз, по-конкретно от другите държави, които са по поречието на река Дунав.

Подкрепи Economic.bg