KIA прави завод в Мексико за $2,5 млрд.

Той ще бъде пуснат до средата на 2016 г. и ще произвежда 300 000 коли годишно

KIA прави завод в Мексико за $2,5 млрд.
208 ~ 1 мин. четене

Южнокорейската KIA Motors стартира строителството на завод в Мексико за 2,5 млрд. долара. Пряката инвестиция на KIA ще съставлява над 1 млрд. долара, а още 1,5 млрд. долара ще бъдат генерирани чрез доставчиците за новия завод, съобщи президентът на Мексико Енрике Пеня Нието, цитиран от БГНЕС.

Заводът в щата Нуево Леон, който трябва да бъде пуснат в експлоатация през първата половина на 2016 г., ще произвежда по 300 000 автомобила годишно, заяви генералният директор на KIA Motors Хьон-Ки Ли.

По думите на мексиканския министър на икономиката Илдефонсо Гуахардо, след като новият завод заработи, Мексико ще увеличи с 13% обема на своето автопроизводство и ще заеме четвърто място в света сред износителите на автомобили.

Първоначално, Kia ще произвежда моделите Forte и Rio в новия завод, след време ще се премине и към Sportage, съобщава Ройтерс. Освен това ще помогне на компанията да отговаря по-бързо на нарасналото търсене в Северна и Южна Америка.

Понастоящем в Мексико се сглобяват американски автомобили (Chrysler, Ford, General Motors), японски (Nissan, Honda, Toyota), а също и немски (Volkswagen). Дялът на автомобилната промишленост в мексиканската икономика съставлява 20% от брутния вътрешен продукт на страната.

Коментари: 0