Какви са капризите на отборите за Мондиал 2014

За проблеми с настаняването на феновете предупреждават от ФИФА

Снимка: Reuters

Автор: Стилиян Гребеничарски

Холивудски знаменитости, музикални звезди и кралски особи може би имат високи изисквания към хотели и менюта, но някои от отборите, участващи на Световното първенство по футбол през тази година се отличават с интересни капризи, пише The Independent. Изданието прави преглед на най-странните желания, които могат да бъдат предизвикателство за всеки хотелиер.

Малко повече от месец преди високопоставените гости да пристигнат в Бразилия, в местните хотели кипи трескава работа за да бъдат завършени някои скъпи подготвителни дейности. Докато много стадиони изпитват затруднения с довършителните работи, отборите искат да си гарантират приятен и сигурен престой в по време на надпреварата.

От алжирската футболна асоциация са поискали на нощното шкафче на всеки един от футболистите им да има издание на Корана. Уругвайците са настояли за безшумни климатици в стаите за да може отборът да се радва на „мирна и тиха среда“. Еквадорските играчи ще се наслаждават на ежедневни доставки от домашни сортове банани.

Френската футболна федерация е резервирала целия JP Hotel в Сао Пауло, а играчите трябва да разполагат с абсолютно идентични стаи. „Те поискаха от нас да закупим два определени типа течен сапун - един за душ и един за ръце“, добави Лусиана Гимараеш, генерален мениджър на хотела.

Безспорен лидер в екстравагантната подготовка до този момент е немският отбор. Германците са изградили собствена тренировъчна база в живописното селце Санто Андре в щата Байа. Кампусът ще разполага с 13 къщи, 65 стаи, футболно игрище и зала за пресконференции.

Едни от най-скромните нации са англичаните. Момчетата на треньора Рой Ходжсън ще разполагат с един от трите ресторанта в хотела, специална стая с три телевизора и последни видео игри, както и запазени часове за фитнеса и плувния басейн.

Австралийците са предпочели да се насладят на местно червено месо, риба и пилешко, но приготвени диетично, а четирима играчи са изискали кафе машини в стаите си.

Босненците пък предпочитат изолацията. В техния ресторант ще има специална шумоизолираща преграда, а играчи и ръководство ще се хранят разделени.

От ФИФА съобщиха, че най-голямо предизвикателство ще бъде не настаняването на футболистите и довършването на инфраструктурата, а настаняването на феновете, които ще пристигнат от цял свят. Главният секретар Джером Валке призова гостите на Бразилия да планират прецизно пътуването си и да не оставят неща за последния момент.

Коментари: 0