Камен Костадинов: Кабинетът "Орешарски" ще издържи

ДПС ще подкрепя правителството при определени условия

Снимка: БГНЕС

84 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Надявам се, че кабинет начело с Пламен Орешарски ще издържи. Не предвиждаме нови избори. Обществото не желае нови избори. Трябва да се решат проблемите с доходите и кризата в енергетиката. Това е на дневен ред. Така коментира в ефира на TV7 Камен Костадинов от ДПС. Както Economic.bg писа Костадинов най-вероятно ще заеме поста транспортен министър в новото правителство. По думите на Камен Костадинов сегашното Народно събрание ще "издържи доста дълго".

"Отдавна сме заявили, че ще подкрепим програмно правителство, начело на което е Пламен Орешарски. Смятаме, че той има експертните знания, които да помогнат на страната да излезе от кризата. Това не представлява класическа коалиция", припомни Камен Костадинов.

Той поясни, че ще подкрепят Пламен Орешарски при определени условия. "Ние имаме различия с БСП, ако нямахме щяхме да сме една партия. При плоския данък имаме различия от това, което е заявила БСП", разясни още Костадинов. От думите му стана ясно, че ДПС категорично е за запазване на сегашния плосък данък и оставане на моментната ставка на корпоративния данък.

"Ние сме на мнение, че ако се правят нови ядрени мощности те трябва да са като VII и VIII блок в АЕЦ "Козлодуй". Но сегашната ситуация показва, че нови мощности не са ни нужни", коментира Костадинов по повод евентуалното строителство на АЕЦ "Белене".

Подкрепи Economic.bg