Каролев: Орешарски е добър избор за премиер

Премахването на валутния борд е изключително неразумно, отбеляза икономистът

116 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Изборът на Коалиция за България да излъчи Пламен Орешарски за премиер е добър. Това заяви бившият икономистът Владимир Каролев в ефира на bTV.

Според него всякакви приказки как ще увеличим доходите чрез преразпределение, са излишни и неверни. „Една нарязана ябълка пак си е една ябълка”, коментира лаконично бившият депутат от НДСВ.

Каролев определи икономическите твърдения на Волен Сидеров като абсурдни. „Никой не може да стигне АТАКА по обещания. Това е единствената партия, която говори открито против валутния борд. Премахването му към момента е изключително неразумно".

В студиото на bTV бе и финансистът Стоян Александров. Той отбеляза, че на всички е ясно, че никоя партия няма да управлява сама и затова популизмът ще е водещ до изборите. „Който говори, че ще падне валутният борд, не познава закона", категоричен бе Александров.

Според него, макар и да има ниска ликвидност в европейската банкова система, успокояващ е фактът, че у нас огромна част от активите в банките са депозираните от гражданите средства, които са неприкосновени.

 

Подкрепи Economic.bg