Китай с интерес към биоземеделието ни и закупуването на земи

Можем да изнасяме за Китай вино, мед и мляко

68 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Сериозен интерес е проявен от китайска страна към българското биоземеделие, както и към възможността да изнасяме български мед, мляко и вино, съобщи Фермер. БГ. Това стана ясно след агротърговския форум в Китай за сътрудничество между Китай и страните от централна и Източна Европа, на който министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков представи българското селско стопанство и изнесе реч за развитието на българското земеделие и селксите райони.

На среща на министър Греков със заместник-министъра на земеделието на Китайската народна република Ниу Дун, са обсъдени двустранните отношения в земеделието и развитието на селксото стопанство, стокообмена на земеделски стоки, както и сътрудничеството в научната сфера.

”Търсим големи площи, които да бъдат закупувани, а знаете комасацията в нашата страна върви много трудно. По-склонни сме в тази област да продаваме готова продукция, отколкото да се продава земя. Но знаете, че пазарът в нашата страна е свободен, така че да заповядат и който иска да ползва земята, но за нас е важно да изнасяме продукция”, коментира Греков, цитиран от Нова ТВ.

Подкрепи Economic.bg