Когато Moody's говори, и боговете мълчат

Така Бойко Борисов обори Ахмед Доган, който сравни управлението на ГЕРБ с това на Жан Виденов

6704 ~ 1 мин. четене

"Дори Аллах е казал, че когато фактите говорят, боговете мълчат. Ще ви чета какво казва Moody's", обяви премиерът Бойко Борисов. Той представи данни на световни рейтингови агенции за България.

"Ахмед Доган, в нямането си какво да каже, говори за етнически противоречия и сравнява времето, когато управляваме ние, с Жан Виденов. Когато има такива спорове, е най-добре да се позовеш на световни рейтингови агенции", допълни министър-председателят.

"От доклада на Световната банка, който е близо 400 страници, ще прочета само три неща. Те казват така: В Европа може да намалите пенсионната възраст, може да увеличите пенсиите и заплатите, може да намалите работното време, но не може да го направите заедно", посочи Борисов.

"Какво казва Moody's, в отговор на Ахмед Доган? Рейтингът на България, който беше повишен единствено в последните 4 години, остава стабилен. Ниският бюджетен дефицит се очаква да се свие още повече през следващите 2 години".

"Искам с още няколко данни да оборя най-големия хидроинженер в България, прочул се със своите милиони, мандатоносител на предишната власт, и да ви припомня, че когато ГЕРБ дойде на власт, всички фондове бяха спрени. Понеже тези хора имат къса памет, трябва да им го припомням често. Членството ни в ЕС дава не само добри резултати, но изводът, който можем да направим, делът, който страната ни плаща, ще е с все по-незначителна тежест, съотнесен към ползите, които реализираме като страна членка", обясни премиерът.

Подкрепи Economic.bg