Кондолиза Райс стана първата жена член на голф клуба в Огъста

Бившият държавен секретар на САЩ разби 80-годишната традиция на клуба

Кондолиза Райс успя да счупи още една бариера пред женския пол. Райс,  която стана първата жена съветник на американски президент по въпросите за националната сигурност и втората, след  Мадлин Олбрайт, Държавен секретар на САЩ, сега се записа като първата дама член на Националния голф клуб в Огъста, домакин на престижните игри „Мастърс”.

Клубът, запазил се цели 80 години като мъжки бастион, записа два нови члена в състава си - Райс и финансистката Дарла Мур, предаде The Independant. Двете дами вече получават правото да носят популярните зелени якета - емблема на клуба по време на награждаването на победителите от турнира през Април.

При обявяването на новите членове, секретарят на клуба описа прецедента като "изключително щастлив момент", показващ, "забележителни и позитивни времена" за историята на клуба.

Изданието отбелязва, че заради оказвания през последния години натиск върху голф клуба, се е очаквало рано или късно той да допусне и женско присъствие в редиците си.

Изборът на г-жа Райс медиите обясняват с факта, че тя е "спортен ентусиаст".  Бившият Държавен секретар на САЩ е започнала да се занимава с голф от 2005 г., като е практикувала три пъти седмично.

Коментари: 0