Кръстев: Студентите са бъдещето на България

Министърът призова младежите да излъчат свой представител, който да вземе участие в Обществения съвет към МТИТС

3665 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Студентите са бъдещето на България и аз разчитам на тяхното участие в Обществения съвет към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС). Това каза служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев, който проведе среща-дискусия със студенти от Университета за национално и световно стопанство. „Обсъдете идеите си и излъчете свой представител в съвета, защото ако искате да промените нещата, трябва да участвате”, допълни министърът.

В рамките на посещението в университета министър Кръстев и ректорът на УНСС проф. Стати Статев подписаха и меморандум за сътрудничество. „Първото нещо, което ще направим в рамките на меморандума е да изготвим подробен списък на местата, което всяко предприятие в транспорта, информационните технологии и съобщенията, може да предложи за стажантски програми. Предвиждаме част от стажовете да са платени, като ще има и безплатни”, каза Кристиан Кръстев. 

„Радвам се, че сега мога да предложа много повече възможности младите хора да натрупат практически опит и да си отговорят на въпроса дали учат това, което искат да работят”, допълни министърът. 

Ректорът на УНСС проф. Стати Статев благодари за добрата инициатива и отбеляза, че неговият университет е доказал през годините, че подготвя висококачествени специалисти, които се реализират на пазара на труда. Като пример за възпитаник на учебното заведение бе посочен и министър Кръстев, който е завършил бакалавърска и магистърска програма в университета.

В рамките на дискусиите бяха обсъдени още възможностите за реализация в България, икономическата и политическата обстановка и бъдещите предизвикателства пред транспортния сектор. В срещата взеха участие над 100 представители на преподавателите и студентите в УНСС. Подкрепи Economic.bg