Къде Facebook има потенциал за растеж

Главният оперативен директор на компанията Шерил Сандберг демонстрира увереност в бизнеса и подчерта колко разчитат на мобилното приложение на социалната мрежа

92 ~ 1 мин. четене

Разработваното мобилно приложение на Facebook е „огромна възможност”. Това каза , главният оперативен директор Шерил Сандберг  в първото си интервю  след проведеното IPO на компанията, дадено пред CNBC.

Сандберг призна, че понижението на акцията не действа много позитивно на морала на служителите, заявявайки, че "очевидно служители са разочаровани, че цената на акциите е спаднала". Но тя каза, че Facebook привлича служители, които са склонни да бъдат "фокусирани", така че те продължават да бъдат съсредоточени върху изграждане на социални продукти.

Сандберг каза, че няма да се занимава с това чия е вината за лошото представяне след  IPO, казвайки, че тя се фокусира върху неща, които тя и останалата част от управленския екип могат да контролират. "Ние сме се фокусирали върху това да докажем на света, че можем да продължим да развиваме бизнес, че нашите потребители продължават  да се повишават и се надяваме тази тенденция да продължи десетилетия ", добави Сандберг.

По думите й новото мобилно приложение ще покаже  "повишаване на ангажираност" повече от десктоп услуга. Вероятността мобилните потребители са се върнат към Facebook в рамките на един определен ден е с 20% по-голяма отколкото за десктоп услугата. Въпреки че мобилните реклами не са се разгърнали тази година, според Сандберг  тя "върви много добре."

Акциите на Facebook реагираха с повишение на изявлението на Сандберг. В началото на сесията те се повишиха с близо 7% до 21.66 долара.

Подкрепи Economic.bg