Летим с Turkish Airlines по-евтино от Варна до Истанбул

Авиокомпанията пуска през март-април нова въздушна линия с 4 полета в седмицата

556 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Известната авиокомпания Turkish Airlines пуска през март-април нова въздушна линия между Истанбул и Варна с 4 полета в седмицата, съобщават от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ). Двупосочното пътуване със самолет между двата ще бъде с 30% по-евтино, заради откриването на нова въздушна линия, допълват от в. Стандарт.

Това е станало ясно по време на среща между зам.-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев и директора на представителството на Turkish Airlines за България Дженк Йофжал. Пускането на пряката въздушна линия Варна-Истанбул има потенциал да се превърне в най-удобната транспортна връзка за Румъния, Молдова и Украйна. Според Бранимир Ботев морската ни столица може да стане основен самолетен хъб за региона. През май тази година най-големите туроператори на Турция планират да посетят Варна и региона и да се запознаят с възможностите за културен туризъм.

По време на посещението си в Истанбул Ботев посети българския щанд на голямата туристическа борса „Emitt“, където се представят 20 общини и туроператори. България за пръв път участва в борсата с два щанда. Единият промотира българския туризъм, показвайки различни дестинации за ски, спа и ваканционни почивки, докато другият щанд акцентира върху българската култура и традиции.

Зам.-министърът на туризма се срещна и с представители на консулските служби по повод облекчаването на визовия режим между България и Турция. Целта е еднократни визи за бизнеса да бъдат издавани по-бързо, както и многократни за турски граждани след първо посещение у нас.

Коментари: 0