Лицензът на "Он травел" не е отнет

Това съобщиха от фирмата, зарязала български туристи в Турция и Испания

212 ~ 1 мин. четене

Лицензът на туроператора "Он травел", който заряза родни туристи в Туция и в Мадрид, не е отнет, се посочва в съобщение на фирмата до медиите.

Всички български туристи, които бяха изоставени в Турция, ще се завърнат у нас в предвидения срок (13 октомври), уверява туроператорът. Престоят и връщането им обратно в България ще бъдат заплатени от турската фирма, с която "Он травел" има договор.

От фирмата информират, че в момента няма изпратени от тях почиващи в турски курорти, за които да не е осигурена дължимата услуга, информира бТВ. Управителят на дружеството е в Турция, където са решени всички проблеми с хотелите в Мармарис, възникнали поради неплащане от страна на турски партньор на фирмата, се казва още в съобщението.

От туристическата компания посочват още, че фирмата работи за решаване на възникналите проблеми в сътрудничество с МИЕТ и Комисията за защита на потребителите.

Вчера икономическият министър Делян Добрев заяви, че се обмисля идеята застрахователната полица да стане задължителна част от всеки договор, който сключват туроператорите със своите контрагенти.

Подкрепи Economic.bg