Malaysian Airlines съкращава 20 на сто от персонала си

Мярката е с цел преодоляване на затрудненото финансово положение на компанията

Malaysian Airlines съкращава 20 на сто от персонала си
116 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Националният авиопревозвач на Малайзия - Malaysian Airlines обмисля възможността да съкрати до 20% от работните места, пише вестник "Стрейтс Таймс". Това е вид мярка за преодоляване на затрудненото финансово положение на компанията, възникнало в резултат на два големи инцидента с пътнически самолети през тази година.

Според изданието съкращенията ще засегнат хиляди работници, включително и ръководството на националния авиопревозвач. Подобни мерки ще доведат до изключително неприятни политически и икономически последствия. В момента правителството на Малайзия обещава да спаси авиокомпанията и се опитва да отговори на острите критики срещу нея.

Очаква се до седмица да излезе финансовият отчет на Malaysian Airlines за второто тримесечие на годината. Анализаторите предвиждат "ужасяващи показатели" след отчета от първото тримесечие, в който бяха отчетени загуби в размер на 137 млн. долара.

Припомняме, че през март тази година полет MH370 изчезна безследно малко след като излетя от Куала Лумпур за Пекин. Въпреки проведеното мултинационално издирване, от самолета не бе открита и следа. До ден днешен все още липсва информция за летателната машина и пътниците на борда.

Преди месец над Източна Украйна бе свален друг самолет на малайзийска авиокомпания, който извършваше полет от Амстердам до Куала Лампур. При трагедията загинаха всички 283 пасажери и 15 души екипаж. Боингът паднал близо до град Шактарск в Донецка област, след като изчезнал от радара. От 11 септември 2001 г. насам никоя авиокомпания не е губила два самолета за толкова кратко време.

Коментари: 0