Манолова: Всеки знае, че на протестиращите се плаща

През май със сигурност ще има избори, но това ще са европейските избори, заяви зам.-председателят на парламента

120 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Няма български гражданин, който да не знае, че протестите се стимулират. Това каза пред БНТ зам.-председателят на парламента и депутат от БСП Мая Манолова. "Доста хора с редовното си участие, получиха сериозни суми", смята тя.

"Има и хора които протестират искрено, защото вярват, че в България трябва да има прозрачно и честно управление. Те имаха конкретни поводи. Според мен обаче автентичната енергия на протестите след три месеца се изчерпа и сега се разчита основно на организаторите и режисьорите на протеста", каза Манолова.

Тя за пореден път потвърди позицията на БСП, че през май ще има единствено избори за европарламент. "През май със сигурност ще има избори, но това ще са европейските избори. Никой в БСП не обсъжда предсрочни избори. Никой не може отсега да каже каква ще е съдбата на правителството", смята зам.-председателят на парламента.

Мая Манолова обясни, че Изборният кодекс е готов в най-груб вариант. "Това са предложенията на гражданските организации. Изборният кодекс ще бъде представен на обществения съвет към Комисията за изработване на проект на нов Изборен кодекс. В рамките на тримесечния срок, който имаме, ще влезе в парламента", каза тя.

Зам.-председателят на парламента заяви категорично, че няма политическа чистка, въпреки че масово се подменят ръководствата. "Промените в изпълнителната власт, в централния и ниския ешалон, са приоритет на правителството. Аз не мога да коментирам, но в никакъв случай не става въпрос за това. Не може да останат хора, които са били политическо назначение. Не може да се очаква, че те ще работят съвестно.", смята Манолова.

Подкрепи Economic.bg