Масова чистка на директори в държавните централи и мини

Стари кадри се завръщат начело на най-голямото въгледобивно предприятие в България

224 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Масова смяна на директори направи "Българският енергиен холдинг" ЕАД в големите държавни електроцентрали и в най-голямото въгледобивно предприятие в България - "Мини Марица-изток" ЕАД, става ясно от решение на новия борд на директорите на БЕХ.

От Съвета на директорите (СД) на "Националната електрическа компания" АД (НЕК) е освободен Борислав Борисов, като неговото място ще заеме Сава Савов.

С нови директори вече е и единствената атомна електроцентрала у нас - АЕЦ "Козлодуй". От СД са освободени Валентин Николов, Теодор Шопов и Валентин Груев. Техните места заемат от Иван Генов, Александър Николов и Георги Христозов, който е и в управлението на БЕХ.

В борда на директорите на другата голяма държавна електроцентрала - "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД вече е Михаил Митков, който сменя назначения в БЕХ и вече в АЕЦ "Козлодуй" Георги Христозов.

Изпълнителният директор на "Мини Марица-изток" ЕАД и член на СД Теодор Дребов и Димо Димов също са освободени. Новоизбраните членове са Станимир Казлачев и Щерьо Щерев, който оглавяваше въгледобивното дружество от 2001 до 2005 г. След това Щерев беше експерт в министерството на икономиката и енергетиката и консултант на мините. Станимир Казлачев също е заемал различни позиции в управлението на мините през последните години.

Коментари: 0