Избраха Мария Габриел за "Евродепутат на годината"

Българският евродепутат спечели в категорията "Равенство на половете"

152 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Българският евродепутат от ГЕРБ Мария Габриел бе избрана за "Евродепутат на годината" в категорията "Равенство на половете", съобщиха от ГЕРБ. На тържествена церемония в Брюксел бе връчен престижният приз от официалното издание на Европейския парламент Parliament Magazine, което всяка година връчва награди за постиженията на депутатите, имащи пряко отражение върху живота на европейците.

Българският евродепутат  спечели отличието в номинация с Евелин Регнер от Австрия и Моника Флашикова- Бенова от Словакия. Основният принос на нашенката е напредъка по въпроса за правата на жените и равенството на половете, както и поставянето му на дневен ред във и извън ЕС.

"Приемам тази награда като признание за усилията на всички жени във и извън Европа, които всеки ден се борят за правата на жените и равенството между половете", заяви Мария Габриел при получаването на престижната награда. Българската евродепутатка призова към подкрепа в борбата с насилието срещу жените и осигуряване на възможности на женското съсловие да развива потенциала си и способностите си и да взима участие във вземането на решения  на "политическо, икономическо и социално ниво".

Подкрепи Economic.bg