Протестиращите защитават икономически интереси, смята Станишев

Според лидера на БСП хората пред парламента не представляват гласа на българите

Снимка: БГНЕС

84 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

200-300 протестират пред парламента в защита на определени икономически интереси. Тези хора не представляват гласа на българите, а са организирани и мотивирани от определени кръгове. Така видя днешния протест пред Народното събрание лидерът на БСП Сергей Станишев. Според него целта им цел е да спрат поевтиняването на тока.

"Това, което днес се случва пред парламента, изобщо не представлява гласа на българските граждани", заяви той на брифинг в парламента, предаде "Фокус". По думите му зад загражданията около Народното събрание има "200-300 души, сред които доста добре идентифицирани, мотивирани хора, които представляват определени интереси, в това число и икономически". Станишев добави, че съпротивата  срещу законовите промени, които готвят от Коалиция за България за намаляване на цената на електроенергията, не е случайна. Измененията ще които да засегнат много икономически интереси, коментира Станишев.

"Ние уважаваме протестите, които са спонтанни и граждански. Виждаме все по-голям процент на организация - и политическа, и финансова. В това число едни и същи кукловоди, които са правили сценарии през годините на прехода, които представляват и корпоративни интереси. На това няма да се подадем", заяви лидерът на БСП. Сегашните кукловоди са много според Станишев. Като най-вероятните такива той посочи ГЕРБ, които имали най-голям интерес от предсрочни избори.


Лидерът на БСП обяви, че партията има готовност да отиде на предсрочни парламентарни избори, но това означава, че нито един от въпросите, които остро засягат живота на гражданите, да не бъде решен."

Парламентарната група на Коалиция за България изобщо няма самочувствието на кукла на конци и на днешното извънредно заседание на БСП тя е показала "доста добро самочувствие", стана ясно още от думите на Сергей Станишев.

Подкрепи Economic.bg