Mercedes-Benz се готви да стигне рекорд по продажби

През първите седем месеца на годината продажбите на компанията са нараснали с 8.1% - до 811.2 хил. автомобила.

152 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Германската автомобилната компания Mercedes-Benz се готви да стигне рекорд по продажби през 2013 г., съобщиха от концерна собственик на марката автомобили Daimler. Според съобщението, за първата половина на настоящата година, компанията е произвела 700 хил. нови автомобили, а общият им брой в края на годината се очаква да надмине 1.4 млн.

През първите седем месеца на годината продажбите на Mercedes-Benz са нараснали с 8.1% - до 811.2 хил. автомобила. Продажбите на компанията са се увеличили с 5.7% на европейския пазар до 382.1 хил.  бройки  и с цели 12% на пазара в САЩ до 165.6 хил. бройки. Увеличение с 3.5% се наблюдава и в Китай.

Най-големите конкуренти на Mercedes-Benz – BMW и Audi, също се надяват да подобрят постиженията си до края на годината, отбелязва Bloomberg. Рекордът на баварците в 1.54 млн. бройки, а на Audi – 1.45 млн. бройки.

Представители на германската автомобилна марка обявиха наскоро, че в плановете на производителя влизат продажби на автомобили в Полша и Германия по интернет с възможност за доставка на посочен от купувача адрес.

Подкрепи Economic.bg