Мистър/Мисис Икономика 2008

Управителят на „Биомет“ инж. Ваньо Алексиев е 13-ият „Мистър Икономика“

4043 ~ 1 мин. четене

Инж. Ваньо Алексиев спечели приза в категорията за цялостен принос в развитието на българската икономика в спор с шефа на АЕЦ „Козлодуй" Иван Генов и проф. д.ик.н. Гарабед Минасян от Икономическия институт на БАН.

В другата категория - „За принос в развитието на българската индустрия", статуетката „Рибарят и златната рибка" взима Никола Добрев - председател на Надзорния съвет на „КЦМ" АД- Пловдив.

За втора поредна година пък председателят на УС и изпълнителен директор на „Булстрад" Румен Янчев печели приза в категорията „За принос в развитието на небанковия финансов сектор".

В оспорван "двубой" с депутата Мая Манолова - само с няколко гласа преднина, Специалната награда „За развитие на бизнес средата" бе спечелена от правосъдния министър Миглена Тачева.

И тази година победителите в Националния конкурс "Мистър/Мисис Икономика 2008", организиран от сп. "Икономика" и Асоциацията на индустриалния капитал в България - бяха определени от създадено за целта постоянно експертно жури. То е формирано от над 280 изявени личности от областта на икономическата наука, бизнеса, финансите, политиката, медиите.

Подкрепи Economic.bg