Митниците получиха 30 пикапа Great Wall

Колите са за предназначени за всяка една от 28-те области, за летището и за Централно митническо управление

256 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Отделите „Митническо разузнаване и разследване" получиха 30 нови, високопроходими пикапа от сглобяваните в България китайски коли с марката Great Wall. Колите ще бъдат за всяка от 28-те области, една - за Летището и една - за Централно митническо управление. Стойността им е 1.115 млн. лв. и включва освен самите коли, и GPS-ите, с които са оборудвани.

Симеон Дянков изтъкна, че автомобилите са българско производство и че се предоставят на Митниците, защото по думите му Агенция „Митница" от всички държавни институции в последните три години е направила най-много. "Митниците тръгнаха от позиция на един разграден двор, какъвто е била в предишните правителства, за да стане една образцова институция", добави той.

Симеон Дянков припомни, че по време на парламентарния контрол днес е похвалил директора на Агенция „Митници" Ваньо Танов и целия му екип. За превръщането на митниците в образцова институция са били необходими огромно количество работа, огромно количество нерви на всички, които да работили и инвестиции.

"Инвестирано е в рентгени, в коли, в оборудване, както и обучение на хора. В последните три години са обучени над 2000 души - нещо, което преди въобще не е ставало. „Заради това с всяка година им се увеличават параметрите. Все по-трудно става да се изпълнява, но Ваньо Танов и неговият екип го изпълняват и затова винаги, когато те ми поискат нещо смятам, че то е разумно и като финансов министър ги защитавам", каза още финансовият министър.  

"Екип от трима митнически служители ще работи с новите автомобили на територията на всяка една област в страната, като с новите коли те ще достигат до всяко място", подчерта директорът на Агенция „Митници" Ваньо Танов. Автомобилите ще могат да извършват проверки по всяко време и на всяко място от най-близко намиращия се екип. Така ще отреагираме по-бързо и ще бъдем по-ефективни, каза още Танов. Според него автомобилите ще подпомогнат работата на митническите служители за повишаване на събираемостта на акцизите и в борбата им с нарушенията на акцизното законодателство.

Подкрепи Economic.bg