Мобилни разплащания за сандвичите на McDonald's

PayPal тества система за разплащания във веригата ресторанти

PayPal е в период на тестване на система за разплащания, която може да се окаже голям удар. Компанията разработва система за мобилни плащания с McDonald's, най-големята верига за хамбургери в света, пише Reuters.

McDonald's тества мобилна услуга за плащания PayPal в 30 от своите ресторанти във Франция. По-рано тази година веригата за бързо хранене пробва тестово по-широка мобилна услуга за плащания PayPal по време на конференция на франчайзери във Флорида.

Новината за тестовете беше потвътдена от говорителката на McDonald's. Тя каза, че технологията, която се тества във Франция е част от модернизирането на процеса на продажби и е възможно да влезе в употреба "в рамките на следващите 24 месеца".

PayPal се състезава в навлизането на мобилниъте разплащания в търговски обекти със Square. Компанията отчита, че все потребителите използват смарт телефони, за да правят покупки в магазини, ресторанти и други търговски места и иска да се възползва от това.

Square направи удар, като обяви по-рано този месец. че започва да си партнира с Starbucks, най-голямата верига за кафе в света.

Коментари: 0