НАП има нов заместник-директор

Бойко Атанасов ще замени Христо Костадинов на поста

236 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Финансовият министър Калин Христов понижи досегашния зам.-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) Христо Костадинов. Той ще се върне на старата си позиция като директор на териториалната агенция във Велико Търново.

На мястото на Костадинов ще бъде назначен Бойко Атанасов, който е в системата на НАП от 1996 г. Първоначално работи като началник на данъчна служба "Люлин". След това става териториален данъчен директор в Териториална данъчна дирекция (ТДД)-гр. София. До момента той управляваше териториалната дирекция на НАП - София, а малко преди това беше заместник на изпълнителния директор.

По неофициална информация вероятната причина за разместването е кандидатирането на изпълнителния директор Красимир Стефанов за депутат на ГЕРБ. Той ще трябва да излезе в отпуск от публичната си длъжност заради кандидатурата, и на негово място да се назначи временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор.

При успех на партията, след изборите Красимир Стефанов ще остане депутат в ГЕРБ, а за постоянен изпълнителен директор на агенцията ще бъде утвърден Бойко Атанасов.

Коментари: 0