NEC спира производството на смартфони

Компанията обаче ще продължи да разработва бюджетни телефони и таблети

148 ~ 1 мин. четене

Японската транснационална технологична корпорация NEC официално обяви, че спира производството на смартфони. Дружеството се отказва от този си бизнес и в бъдеще няма да разработва нови модели. Базираната в Токио компания обаче ще позволи на потребителите за известно време да поръчат някои от устройствата й, съобщи digtal.

Плановете на NEC обаче са да прекрати разработването и производството на нови смартфони. Въпреки опитите си компанията така и не намери начин да се конкурира успешно в сектора и в момента има силни позиции предимно на местния японски пазар.

Мотивите на главния финансов директор на технологичната корпорация Исаму Кавашима за този ход са твърде късната поява на NEC в този сегмент, както и неспособността на компанията да привлече потребителите с достатъчно атрактивни смартфони. NEC обаче ще продължи да разработва други мобилни продукти като бюджетни телефони и таблети.

Преди няколко години NEC бе най-големият производител на смартфони в Япония, а след това официално реши да слее този бизнес с Casio и Hitachi. Един от бъдещите варианти пред компанията е да продаде своето подразделение за смартфони на китайския бранд Lenovo.

Подкрепи Economic.bg