НСО купува нови коли за 3,65 млн. лева

Обществената поръчка ще бъде открита до края на 2013 г.

4145 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Националната служба за охрана (НСО) планира да поднови автопарка си с нови коли за около 3.65 млн. лева. Това става ясно от публикация в официалния вестник на ЕС. От пресслужбата на НСО уточниха, че публикуваната в момента информация е предварителна, посочената сума е прогнозна, а обществена поръчка ще бъде открита до края на годината.

Службата е задължена да публикува в Официалния вестник на Европейския съюз информация за плануваната от службата покупка на автомобили, съгласно разпоредбата на чл.45а от Закона за обществените поръчки, обясниха от институцията.

От НСО очакват в бъдещия търг да се включат по-голям брой участници, които да предложат най-изгодни условия за доставка на колите.

Процедурата ще бъде открита в рамките на 2013 г., тя ще се проведе чрез открита процедура, чийто срокове обикновено отнемат между шест и осем месеца. Така, в най-добрия случай, доставката на автомобилите ще стане факт най-рано през октомври.

От НСО посочват, че автопаркът на службата е остарял и се нуждае от подмяна, а с предстоящото закупуване на новите коли, ще бъде подменена една незначителна част от него.

Подкрепи Economic.bg