Най-пристрастяващата онлайн игра в света

Със своите искрящи светлини, хипнотична музика и звукови ефекти, Candy Crush обгръща милиони хора в хватката си

428 ~ 1 мин. четене

Всеки ден онлайн приложението Candy Crush се изиграва над 700 милиона пъти на мобилните устройства, показват данни на AppData, водеща анализаторска компания за тенденциите.  Със своите искрящи светлини, хипнотична музика и звукови ефекти, Candy Crush обгръща милиони хора в хватката си. И сега тя се превръща в световна онлайн сензация, точно както Angry Birds през 2010  година, пише DailyMail. Това я прави най-пристрастяващата игра в света.

За разлика от толкова много видео игри обаче, се оказва, че вместо тийнейджъри, играта привлича най-вече жени на възраст между 25 и 55 години. Именно те са най-лоялни към играта, казват създателита на компанията King.com.

Игртата отнема всичките когнитивни способности на човек, защото той трябва да се концентрира изцяло върху нея. "Това означава, че можете да забравите за всичко останало за няколко минути", поясняват от King.com.

По всичко личи, че създателите на играта ще се превърнат в публична компания. В началото на месеца компанията е подала документи  и е наела три водещи банки за първично публично предлагане. Пазарът оценява King.com на около 5 млрд. щатски долара.

Подкрепи Economic.bg