Нов Еър форс 1 ще вози американския президент

Пентагонът е започнал секретна програма по анализ за подмяна на средствата за предвижване на президента на САЩ през 2022 г.

Пентагонът стартира програма, коята има  за цел да се създаде реда, по който да се подменят средствата за предвижване на американския президент до 2022 г. Според информация на Bloomberg, която цитира свой източник,  целта на програмата е подмяната и на Еър форс 1 – президентския самолет.

Заместник-министърът на отбраната Франк Кендъл е подписал "решение за придобиване ", което разрешава на Военновъздушните сили, да създадат офис за програмата за подмяна, която включва и Марийн 1 - нов морски хеликоптер за президента, който да е на разположение за използване не по-рано от 2020 г.

Първата фаза на програмата ще се фокусира върху извършването на пазарния анализ и оценка на експлоатационните изисквания за президентските транспортни средства, според служител, от Пентагона, който е пожелал анонимност.

Планът е добра новина за производителите на въздухоплавателни средства и двигатели производители като  Bethesda, Lockheed Martin Corp., Boeing Co.), Fairfield, General Electric Co., Hartford и Technologies Corp.

Пентагонът има бюджет от 757 млн. долара до 2017 г. за първата фаза на подмяната във ВВС, както и 1,84 милиарда долара за подмяна на хеликоптер през 2017 г.По-голямата част от средставата ще бъдат  похарчени след 2015г., твърди източникът на Bloomberg.

Коментари: 0