Обучаваме млади лекари с 16 млн. лева евросредства

Обучение на екипите е най-добрата инвестиция, по-добра дори от инвестицията за ремонти и битово оборудване, призна здравният минисътър Десислава Атанасова

108 ~ 1 мин. четене

16 млн. лева ще бъдат инвестирани в обучението на лекари-специалисти. В момента здравното министерство кандидатства за европейско финансиране по Програмата за развитие на човешките ресурси, за да получи нужната сума, която ще бъде използвана за подготовката на млади лекари. Това стана ясно от думите на здравния министър Десислава Атанасова, която днес  посети Националната кардиологична болница и се срещна с гостуващия у нас германски медик проф. Герардус Бенинк,  директор на Детската кардиохирургия в Кьолн.

Имаше много нулеви години в много специалности, от там идва и недостигът на специалисти, обясни министърът като призна, че много добри български специалисти са заминали в чужбина заради по-добро заплащане.

"Да се инвестира в специализация и продължаващо обучение на екипите, които работят, е най-добрата инвестиция, по-добра дори от инвестицията за ремонти и битово оборудване", каза Атансова.

Подкрепи Economic.bg