Орешарски назначи още петима зам.-министри

Заместникът на Лиляна Павлова - Добромир Симидчиев отново получава пост във ведомството

200 ~ 2 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Премиерът Пламен Орешарски назначи още петима заместник-министри. Новите попълнения са в министерствата на финансите, регионалното развитие, транспорта, вътрешните работи и образованието.

Финансовият министър Петър Чобанов има вече втори заместник - Людмила Елкова. Преди седмица за първи зам.-министър във ведомството беше назначена Людмила Петкова.

Добромир Симидчиев отново получава пост на заместник-министър на регионалното развитие. Той беше на тази длъжност и при правителството на ГЕРБ.

Иван Иванов става заместник-министър на вътрешните работи, а бившият депутат от БСП Атанаска Тенева - заместник-министър на образованието и науката.

Зам.-директорът на Изпълнителна агенция "Морска администрация" Петър Киров получава поста на заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Кратки визитки на новите заместник-министри от съобщението на Министерски съвет:

Людмила Елкова е родена на 22. 03. 1973 г. Магистър е по право от УНСС. От 2000 г. до 2009 г. заема различни длъжности в Министерството на финансите, като последната е директор на дирекция "Данъчна политика". След това е била консултант по управление на проекти към Българския институт за стандартизация и консултант по проекти на ЕС на свободна практика.

Добромир Проданов Симидчиев е роден на 12. 02. 1974 г. Завършил е УНСС със специалност пречистване на питейни и отпадъчни води, проектиране на пречиствателни станции, управление на утайките. Магистър е и по бизнес администрация от Университета на Сиатъл, САЩ. От октомври 2011 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Иван Валентинов Иванов е роден на 13. 08. 1975 г. Има магистратура по история от СУ "Св. Климент Охридски" и по право от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Завършил е Школата за политически мениджмънт във Фрайбург, Германия. В последните шест години е главен юрисконсулт на "Билдинг Строй Експрес" ЕООД. Преди това е ръководил офиса на "Воинтех" ЕООД в Шумен.

Петър Володиев Киров е роден на 21. 11. 1977 г. Завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски". Целият му трудов стаж е преминал на различни длъжности в Изпълнителна агенция "Морска администрация", като от септември 2008 г. е неин заместник-изпълнителен директор.

Д-р Атанаска Михайлова Тенева е родена през 1958 г. Магистър по математика е от ПУ "Паисий Хилендарски". Има докторантура по философия от Руската академия по управление - Москва, и е придобила квалификация за учител по философия от СУ "Св. Климент Охридски". В момента е преподавател в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Била е народен представител в 39-ото и 40-ото Народно събрание от Коалиция за България.

Подкрепи Economic.bg