Откриха извънземни микроорганизми в земната атмосфера

Микроорганизмите били засечени по време на преминаването на метеоритния дъжд ”Персеиди”

316 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Учени от британския университет в Шефилд открили извънземни организми по време на преминаването на метеоритния дъжд ”Персеиди”, предаде “Скай Нюз”. Микроорганизмите били засечени благодарение на балон, който учените издигнали на 27 км височина. Според изследователите откритите проби от микроорганизми не може да са се издигнали от повърхността на вторият слой на атмосферата – стратосфера, който се издига на 50 км над Земята. 

”Повечето хора ще предположат, че тези биологични частици са се издигнали до стратосферата от Земята, но е общо прието да се смята, че организми с такава големина не могат да се издигат на височина от порядъка на 27 км. Можем само да заключим, че тези биологични организми идват от Космоса”, заяви ръководителят на научния екип проф. Милтън Уейнрайт, цитиран от bTV.

По думите му единственото познато изключение е  мощно вулканично изригване, което не се е случвало в последните три години на взимане на проби. Мнението на учените е ,че животът на Земята продължава да идва от Космоса, че той не е ограничен само до тази планета, и че със сигурност не е започнал тук. 

Подкрепи Economic.bg