Папазов: Кредиторите искат БДЖ да фалира

Водят се разговори с Министерството на финансите, за да се намери схема, чрез която БДЖ да бъде действително оздравено. За това обаче се необходими много сериозни мерки и много сериозни средства, обясни транспортният министър

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Повечето от кредиторите са поискали банкрут на БДЖ, но засега това няма да бъде допуснато. Това каза в Шумен министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, цитиран от "Фокус". По неговите думи вчера са се провели тежки преговори с банките, притежаващи облигации от двата облигационни заема.

"Водят се разговори с Министерството на финансите, за да се намери схема, чрез която БДЖ да бъде действително оздравено. За това обаче се необходими много сериозни мерки и много сериозни средства", обясни Папазов.

Причината за вчерашната среща между новото ръководство на министерството и представители на банките беше да се обсъдят стъпките за финансово стабилизиране и преструктуриране на държавната железница и подготовката на екшън-план.

Министър Папазов и кредиторите се разбраха за втора среща, на която подробно да бъдат обсъдени финансовите параметри на плановете за развитие на БДЖ и изплащането на натрупаните в предишни години дългове.

Коментари: 0