Парламентът едва събра кворум, Борисов иска оставка

Всяка сутрин ги чакаме да се наспят и да се преброят, възмущава се лидерът на ГЕРБ

Парламентът половин час не можа да събере кворум за днешното заседание, което започна със сериозно закъснение. След обявената регистрация председателят на Народното събрание Михаил Миков заяви, че е очевидно, че няма кворум и обяви нова регистрация в 9.30 часа.

След 30-40 минути пленарното заседание най-накрая беше открито. Депутатите започнаха работа с приемане на второ четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър, внесен от Емил Костадинов и група народни представители. В дневния ред на парламента се предвижда и гласуване на Законопроект за отменяне на Закона за публично-частното партньорство (ПЧП).

Това възмути опозицията в лицето на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Нали сме парламентарна република. „Всяка сутрин ги чакаме да се наспят, да се преброят. Дадох им един глас и пак не стига. Незабавна оставка – това е мъка за държавата, това е унищожаване на институцията“, призова пред журналисти бившият премиер.

„Това, което се опитах сега да им кажа на колегите вътре – не могат да не те искат в партията, в своята партията не можеш да пръв, а искаш да си пръв в държавата. Искаш да определяш какво да се случва в държавата, като не можеш в своята партия БСП да си пръв”, допълни той.

„Адски наивно ми звучи 34 000 души да са се объркали. Това е реакцията на БСП вътре в самата партията. Единственият разумен изход, не ултимативно е оставка, предсрочни избори. Както ни наредят хората след това да проявим зрялост, мъдрост, публично да седнем и да видим какво да правим”, коментира Борисов.

Във връзка с това, че от ДПС са поискали контролиран процес, Борисов заяви, че това е, което и той казва – предсрочни избори и тогава гласа на народа и партиите, които определи, както ги определи, ще са длъжни да намерят разумно управление.  

Коментари: 0