Павлова обеща на строителите 2 млрд. лв. през 2013 г.

През следващата година се очаква пик в усвояването на средства, твърди регионалният министър

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обеща на строителите в България да имат работа за поне 2 млрд. лв. през следващата година. По повод Деня на строителя - Димитровден, регионалният министър успокои, че бранша ще има работа, предаде Фокус

"2013 г. ще бъде годината на строителството, в която ще е пикът на усвояването на средства и реализацията на проекти. Очаква се през следващата година само в проекти на регионалното министерство да бъдат реализирани над 2 млрд. лева", каза Лиляна Павлова. По думите й настоящата година е изпълнена с предизвикателства и трудности, но може да се даде положителна оценка, тъй като са реализирани много знакови инфраструктурни обекти.

"Пуснахме нови 72 км от магистрала "Тракия" - нещо, което очакваме да се случи от 40 години. Рехабилитирали сме над 600 км републикански пътища, продължаваме строителството на магистралите "Струма", "Марица" и "Хемус", продължава изграждането на обходите на Монтана и Габрово - все важни проекти, които започнахме тази година", припомни строителният министър.

Тя припомни, че 260 училища и детски градини са обновени с мерки за енергийна ефективност, проектите за градски транспорт вече са в реализация. "Има видим напредък в градовете, има промяна в техния облик", допълни Павлова. Според нея вече е факт и водната стратегия, като се проектират три язовира за питейни нужди.

Коментари: 0