Peugeot Citroen иска бившия шеф на Renault

Карлос Таварес трябва да заемe поста на изпълнителен директор рслед оттеглянето на Филип Варен

188 ~ 1 мин. четене

Управителният съвет на PSA Peugeot Citroen е одобрил наемането на бившия изпълнителен директор на Renault SA Карлос Таварес, който да заеми ръководния пост при тях след оттеглянето на Филип Варен, съобщава Financial Times.

Варен планира да се оттегли през следващата година като управител на втората по големина автомобилна компания в Европа и е пожелал Таварес да го наследи.  Оставката на Варен е следствие на сливането, което изисква смяна на ръководството, в което е свързано и с генералния директор.

Предполага се, че новият ръководител на Peugeot-Citroen ще продължи с досегашната политика на развитие на автомобилния концерн. Peugeot е един от европейските производители, които са ударени най-тежко от спада на продажбите.  От януари до август тази година продажбите на компанията в Европа паднаха с 12,3 процента.

През миналата година компанията отчете загуба от 5 млрд. евро, но по-рано тази година ръководството съобщи, че ще надмине плановете си за съкращаване на разходите през 2013 г. Френската държава дори се намесва в спасяването на автомобилният концерн PSA Peugeot Citroen, наливайки в него 1,5 млрд евро.

Подкрепи Economic.bg