Пламен Орешарски обещал утре да обяви министрите си

Кабинетът може да се гласува още във вторник, д-р Таня Андреева ще е здравен министър

108 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Номинираният от БСП и ДПС за нов министър-председател на България Пламен Орешарски е дал обещание още утре, понеделник, 27 май, да представи имената на министрите в кабинета, който се очаква да оглави. Това поясни в ефира на националното радио Йордан Цонев от ДПС. По думите му БСП и ДПС напредват по общата управленска програма, като вече се набляга на отделните политики и отделяне на най-спешните мерки.

Йордан Цонев е на мнение, че няма пречка правителството да се гласува във вторник, 28 май. Председателят на Народното събрание Михаил Миков, който беше гост на БНР преди Цонев, също изрази готовност да свика извънредно заседание на парламента, на което да се гласува новият кабинет.

"Що се отнася до персоналния състав на кабинета - Пламен Орешарски води разговори с експерти и хора, на които може да възложи изпълнението на тези функции", поясни Цонев. Той увери, че ДПС няма никакви квоти в правителството.

Засега е ясно само едно име в новия кабинет - на здравния министър. За този пост Пламен Орешарски ще предложи директорът на болница "Шейново" д-р Таня Андреева.

БСП и ДПС са постигнали и съгласие за мерки по отношение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). "Трябва да се вземат мерки да не се случва промяна на цената на тока преди да се направи детайлен анализ на компонентите на тази цена. Смятаме, че там има много резерви", убеден е Цонев.

Подкрепи Economic.bg